Panduan affiliate dari pakar affiliate

Nak tahu buat duit cara simple dan free je ? Ya ! join program affiliate
Tak yah keluar modal cuma promosi je produk orang lain dan kalau laku dapat komisen. ITU SAJA!!!
Kalau rasa nak shortcut belajar jadi pakar affiliate hmmm ... ada yang boleh bantu seperti PAKAR AFFILIATE INI

Walaupun saya tak beli produk ini ( DAH BANYAK BELI DAH - CUKUP LA) saya yakin ianya boleh membantu sesiapa yang baru dalam internet bisnes ni.
Terus terang saya pun sedang promosi produk beliau pada anda untuk dapat komisen. Inilah dikatakan pendapatan affiliate.
So kalau anda mampu bolehlah dapatkan PAKAR AFFILIATE sekarang. TQ video

Bagaimana Buat Duit Di Internet - Affiliate Instantplugnpay.com

Whatever you do, Don't Join InstantPlugNPay.com!!


Well, at least not until you have read this review. My heading was not some ploy to get you to find out what is wrong with InstantPlugNPay.com. Rather, it was meant to get your attention because there are a few things I want you to know before you join.


Okay, so what is InstantPlugNPay.com?


To be totally honest, I cannot fault it any way whatsoever and if you continue reading you will soon find out why...


The concept behind InstantPlugNPay.com is really very simply. It was developed by Craig Haywood (or the blue guy) who is also the owner of highly successful sites like TrackThatAd.com, MyViralPopAds.com, ExitLightBox.com and MyViralSurfer.com


From the above sites you can probably deduct that Craig focuses heavily on Viral Marketing which is good when you consider what he's done with InstantPlugNPay.com


A quick summary of the IPP homepage reveals that IPP is a resell rights product website which integrates with mlm through viral marketing, but that doesn't even begin to lift the layers of nice goodies. In Fact, Jane Mark from JPEAdvertising.com describes it better...


"I know. It's resale rights gone MLM and viral but that doesn't tell half the story. People who have no idea how to sell resale products have it made.

You set it for them You give them autoresponder sales letters and new, jazzy sales pages to work with. You give them all the viral tools to sell the products and they sit back and relax.


They don't have to do a thing. I love it.

They can even let people know by twitter that they have a new product for sale
right from the members area by just popping in their twitter information.
"



Here is how it works...

Every member of IPP get a product store where all products in the store (supplied by Craig) is linked to your own domain name. (which you create free when you join)

Every month Craig ads 3 new products to the store, does the ad copy for you, integrate an auto responder follow-up series for you (which he hosts on your behalf). He also ties viral marketing to every product to ensure your visitors multiplies your selling efforts as well as social network
marketing through the means of Twitter Tweets. Btw., if you join IPP Craig also helps you to virally grow your Twitter followers

Now, this is where it gets interesting. This is the first and only program I know of you can make a substantial income from without even paying a dime (although the pro benefits are exceptional...more on that later).


As a free member you will get 50% commission for any product sold from your store. The member who referred you will also get $2 for every product you sell, as will the member who referred them. Going pro makes this even more lucrative.

Every time you sell a product to someone, they will also get an option to join IPP (under you), so this makes it easy to get in more people underneath you, however, Craig has gone the full 9 yards to ensure getting signups is as easy as possible, by also providing you with a tracker that virally promotes itself (in other words, affiliate links you advertise) as well as your IPP products at the same time.

At the same time, you will also have access to all the information of people who buy from your store, which means you can import leads into your auto responder of known buyers.


Going Pro...

I am not going to tell you the price to be a pro member as this violates Craig's terms of service. What I can tell you is that is that it is so low I thought it was a joke, but on a more serious note, it gives you the opportunity to rake in a small fortune every month.

As a pro member you will also earn 100% on all products in your store paid directly to your PayPal account. If you don't have PayPal, Craig also provides you with another option that is globally accepted.

Something which made me realise Craig thought of everything is the pro member affiliate benefit. Since you get 100% profit on products in your store, it is only fitting that you should be able to get affiliates to promote your products for you.

As a pro member, each product in your store is set up with your own affiliate program which pays out 50% to your affiliates and 50% to you. All of this is handled without you having to do anything. The system even recruits affiliates for you.

Final Thoughts...

The InstantPlugNPay.com system is a rare gem. It is a full stay at home program where no skills are required from you. Everything, and I mean everything is done on your behalf.


I know you have probably heard the term: "You've never seen anything like this." a thousand times
before, but this time it is true.

This is one program I am giving a rating of 12 out of 10.

Hint: When you log in for the first time, you will be presented with a one time offer to go pro. While you can still upgrade later at a price which is still a joke, I highly recommend you do it when you are presented with the oto as it is the lowest you will ever get it at.

Click here to visit InstantPlugNPay.com

Pengertian Business Online

Saya tertarik dengan audio perbualan rahsia yg saya dengari setelah opt in melalui squeez page http://thefourweekstofreedom.com dari En Zamri Nayan. Beliau bercadang untuk berhenti kerja makan gaji tetap dan ingin meneruskan kareer di dalam bisnes internet pulak sebab merasakan income dah stabil. Tetapi sebelum berbuat demikian beliau ingin mendapat pandangan berkenaan hal ini dari En C, seorang jutawan Cina Malaysia yg cukup berjaya di peringkat antarabangsa.
Berikut saya ringkaskan topik perbualan mereka

perkara2 yang mustahak sebelum memutuskan untuk berhenti bekerja dan beralih arah ke bisnis internet:

1. mesti serius dalam bisnes internet ini dan anggap ia sama juga seperti bisnes konventional lain di luar sana cuma model bis internet ini berkelebihan tidak memerlukan modal yg tinggi.
2. mempunyai pendapatan jangka pendek - contoh. pendapatan dari affiliate

3. mesti memfokus pada hubungan pelanggan dgn perkenalkan diri dan jangan menyembunyikan diri di belakang komputer- ini adalah kunci faktor untuk memperkembangkan bisnis online anda (dapat membina keyakinan pelanggan untuk berurusan dengan anda)

4. boleh buat fulltime online dan tak mustahil membuat ribu-ribu sebulan - syaratnya wajib memiliki sumber dan peralatan yang tepat sebaliknya jawapan tidak boleh buat fulltime online sekiranya tidak mengaplikasikan 3 komponen utama ini :
1. bisnis yg bersistem - proses boleh diulangi ( 100 jam/100 dolar)
2. tetapkan jangkaan perolehan pendapatan - $ 5000 seblan, selanjutnya-$ 10,000 sebulan dsbnya
3. guna mekanisma yg boleh mempercepat penjanaan pendapatan - spt kempen menawarkan sesuatu , dapatkan trafik segera, email ke pelanggan anda dsbnya

5. Rahsia Kejayaan Bisnes Internet:
- Mulai membina list pelanggan (building list) dengan strategi jangka panjang (Kebanyakkan melakukan cara jangka pendek dan berhenti separuh jalan)
- Mulai dengan menjual produk yg berkualiti. Ini untuk mendapatkan keyakinan pelanggan
- Mengambil tindakan dalam melakukan semua proses di atas
6. Informasi Berlebihan - untuk mengubah paradigm - bisnis internet tidaklah rumit sekiranya anda melakukannya dengan bersistem, langkah demi langkah, cuma ikuti beberapa proses (8 langkah)
Nota: kebanyakan orang hanya melakukan 2 langkah - Dapatkan produk -> Melakukan iklan - meskipun ini menjana pendapatan, namun ianya bukan merupakan cara yang tepat untuk membangun bisnis internet anda)
- Dasar asas perniagaan anda akan kukuh jika mengaplikasikan banyak proses langkah promosi.
- Gunakan Taktik yang berkesan :
- 1. tahu apa yang anda lakukan
- 2. tahu apa bidang pasaran anda - sasaran prospek yg khusus
- 3. tahu apa model bisnis anda- seperti facebook ( apa punca pendapatan mereka)
- 4. apa strategi anda- misalnya mahu menjual handphones sebanyak mungkin -cth guna strategi dapatkan trafik dari pencari engine
- 5. apa taktik yg di gunakan untuk mendapatkan trafik : cth guna kata kunci-optimasi, adwords, blogging etc (kebanyakan orang terus menggunakan cara ini- ini bukan cara yang tepat)
- 3 langkah yang seterusnya tidak dibincangkan.

Perkara paling penting dalam membuat duit online
- Mesti Fokus pada pembangunan aset seperti membangun sebuah produk baru, pembangunan sistem bisnes , menulis artikel dll

Anda perlu membina perniagaan internet yg kukuh dulu supaya dapat menjana pendapatan yg stabil sebelum mengambil risiko berhenti kerja .

Produk apa nak jual ha, Apa yg hot la ni?

Untuk mendapat gambaran awal :

Pertama layari laman Amazon.com
Amazon.com adalah gedung jualan terbesar di internet. Di sini ada bermacam-macam produk yg anda boleh dapati. Lihat produk apa yg laris di jual dan topik yg hangat di beli oleh pengguna.

Kedua layari Magazines.com
Apabila anda sudah mengenali beberapa bidang khusus (niche market) yg sesuai kunjung web ini untuk meninjau pasaran majalah apa yang mendapat sambutan. Majalah yg mempunyai terbitan setiap bulan pasti mendapat sambutan maka pilih la niche ini.

Ketiga layari laman Forum
Cari forum dalam topik produk pilihan anda dan lihat topik perbincangan samada banyak masalah dibangkitkan. Jika ada bagus sebab produk anda ada pasaran yg khusus kerana dapat menyelesaikan masalah pengguna.

Keempat buat kajian Kata Kunci produk anda( katakan mencari kata kunci 'ubat jerawat berkesan ') di Pencari Engine (google,Yahoo dsbnya)
Ini bertujuan untuk melihat adakah ramai yg mencari kata kunci ini, Jika pencarian ini banyak seperti beberapa ribu sebulan maka Allright....GO FOR IT! Anda boleh jual ubat jerawat anda pada remaja-remaja di luar sana tu supaya kelihatan licin seperti putih telur.

Sambil Bertwitter boleh juga buat duit

Bagaimana ?
Anda perlu ada akaun twitter.com. Kalau belum ada join disini kemudaian daftar di RevTwt.com

Apabila anda sudah membuka akaun di RevTwt.com anda kemudian boleh mula memposting / tweet iklan Biaya Per Klik (BPK) Cost Per Click ke dalam timeline twitter akaun anda. Ketika pengguna lain mengklik iklan yang dikirim, anda akan dibayar untuk setiap klik yg sah. Klik penipuan dipantau secara real time dan tiada toleransi mengenainya.

Anda juga boleh memperolehi penghasilan tetap dengan menghantar Cost Per Thousand (CPT) followers ads ke timelime twitter anda. Untuk ni anda harus memiliki jumlah pengikut minimal yg ditetapkan oleh pemasang iklan untuk memposting iklan CPT ini.

Selain itu, anda boleh juga menyertakan iklan Cost Per Action (CPA) dalam setiap email yang dikirim, atau mempostingnya di forum , komentar di blog, update di jaringan sosial network, dan membuat duit dari sosial dan setiap percakapan yang ada di Internet ! Anda akan dibayar bila pelanggan anda menyelesaikan tindakan yg di pinta oleh si pengiklan , biasanya mengirimkan email atau zip kod.

Perlu ambil perhatian sesetengan pengiklan hanya menyasarkan pada negara-negara yang tertentu sahaja maka kalau pelawat dari negara yg bukan di kehendakki, iklan itu tidak akan muncul atau klik tidak akan di kira.

Yang menariknya RevTwt.com menawarkam program referal dimana anda akan dapat 20 % hasil pendapatan downline anda sepanjang hayat!!!. Ok sangat la tu.
So mari buat duit dengan RevTwt.com

Buat Duit Dengan ViewMalaysia.com

Ketahui bahawa anda boleh buat duit di ViewMalaysia.com :

Apakah Viewmalaysia.com

Viewmalaysia ialah sebuah website yang menyediakan
perkhidmatan Website bertemakan Travel dan Online Business.

Kepada pengguna internet yang ingin melancong dengan murah, atau ingin
menambahkan pendapatan bolehlah menggunakan website ini sebagai tapak permulaan.


Untuk keterangan lanjut

Lawati Disini

Buat Duit Dengan YOUTUBE.com


Buat duit guna teknik pemasaran melalui web Youtube.com memang berkesan. Di sini kita cuma perlu upload video yang nak di promosi ke youtube .com dan berikan sedikit info tentang produk anda dan yang penting sertakan alamat website url link produk / affiliate anda . Sekiranya pelawat sangat teruja dengan produk anda dimana boleh menolong mereka buat duit seperti anda rekomenkan pasti mereka ketuk link anda untuk dapatkan produk itu. That's simple.
LIHAT CONTOH INI :

Anda nak buat duit dengan ebay dan malas nak membaca bagaimana bla, bla, bla ? , lihat saja video di bawah :
Bahagian 1

Bahagian 2

Guna Teknik Free Cd + Shipping

Teknik ini menjadi trend terkini para-para IM luar negara me-market produk mereka. Mereka memberi percuma CD dan cuma charge kos penghantaan. Itu saja. Seterusnya produk itu sendiri menjual bagi pihak dia .
Lihat bagaimana Russell Brunson menerangkan konsep ini di video bawah :

Buat duit di internet dengan squidoo


Bagi anda yg baru tentang squidoo, ketahuilah ia sangat menarik kerana anda boleh buat duit online dengan squidoo.
Anda cuma perlu join Squidoo dan buat LENS .

Apa itu squidoo? Ia adalah laman web percuma di mana pengguna boleh buat LENS sendiri. LENS? Apa ke benda tu? Lensa kamera ke atau lensa cermin mata? Bukan bukan, biasa la mat salleh ni suka bubuh nama-nama yg pelik2 untuk buat gimmick.
LENS adalah tajuk topik perbincangan anda di Squidoo dan ia di paparkan dalam bentuk satu muka surat web dimana anda bebas untuk menulis apa saja topik kesukaan anda dan anda boleh juga mempromosi apa aje samada produk digital anda sendiri, nak promosi program affiliate , MLM atau apa je lah. Pihak Squidoo juga menyediakan platform utk meletakkan barangan dari e-bay dan amazon dalam lens anda, maka kalau ada yg order dari lens anda, anda dapat komisyen, tinggi harga barang tinggi la komisen.. keuntungannya split dengan squidoo. Juga di lens kita ada di letakkan iklan adsense google , ada klik ada di bayar la oleh Squidoo, dibayar secara royalti.

Keuntungan anda boleh di bayar melalui paypal atau cek . Pilih la mana satu yg anda selesa. Se baik-baiknya paypal.

Jadi bagaimana cara hendak membuat lens? Mudah sahaja..... Pilih tajuk topik yang anda minat, kemudian tulis lah dan ikut saja arahan yg di berikan dalam modul-modul squidoo itu, letakkan apa-apa program affiliate yg berkaitan, letakkan barang-barang bersesuaian ebay dan amazon yang ingin dijual... lepas tu tekan butang PUBLISH dan LENS anda kini boleh di baca oleh pengguna internet.

Semoga Sukses!

Buat Duit Dengan Miliki Site Video Sendiri

Pelajari bagaimana pengaruh video boleh memberi keuntungan hari ini!

Dunia intenet sekarang gilakan video, Pemasaran Internet kini di pelopori video.
Mana-mana kamu layari video sana video sini , you tube sana , you tube sini.

Ramai orang suka nonon video jadi tak heran lah site jenis ini dapat trafik yang tinggi.
Mereka suka tengok video klip pendek lagi menghiburkan dan bayangkan kalau anda mempunyai site video sedemikian maka sudah tentu boleh buat duit - spt letak kod adsense
atau jika anda tidak suka adsense, anda boleh ganti iklan banner affiliate dsbnya.


Beminat nak buat site video sendiri ?


No Problemo, Anda boleh bina site video segera dalam 10 minit dengan applikasi


Sila Klik gambar untuk bina site video segera anda

Pemasangan skrip yang mudah dan mesra enjin pencarian dan anda boleh buat seberapa banyak site video yang anda suka dan tentu adsense incme anda bertambah masyuk...

Salam sukses untuk Video Anda dan dapatkan Instant Video Site SEKARANG!

Otomasi bisnes dengan Autoresponders

Mengotomasikan bisnes online anda sangat penting. Banyak masa kita dapat jimat sebagai contoh urusan kerja promosi secara manual dapat di elak dengan otomasi proses ini. Maka kita mempunyai banyak masa melakuan hal-hal pemasaran atau kerja-kerja yang lain yang boleh memberi pendapatan yang lebih.

Meletakkan sebuah bisnis online di auto pilot tidak sesukar mana- ianya semua dilakukan dengan menggunakan Autoresponders! Autoresponders digunakan untuk menjemput pelawat ke laman web anda atau untuk mempromosikan servis dan produk anda.

Apa yang diperlukan hanya memasukkan segala maklumat penting dan informasi berharga dalam surat jualan / promosi anda ke sistem autoresponder ini . Apabila pelanggan menerima undangan anda dengan mengisi borang yg disediakan secara otomais surat terima kasih akan di hantar pada emel pelanggan dan seterusnya sistem autoresponder akan menghantar surat jualan susulan anda yang lain mengikut jadual yang di tetapkan . Semuanya secara auto sehingga pelanggan akhirnya membuat keputusan hendak membeli. Proses pesanan dan penghantaran ( produk digital) juga di lakukan secara otomatis oleh sistem Auoresponder ini.

Inilah kelebihannya menggunakan sistem Autoresponder ke dalam bisnes online , anda boleh tumpu pada hal kerja yang lain sementara pengurusan customer servis dapat di urus dengan sistem emel yang canggih. Semakin banyak anda mengotomatis bisnes online anda semakin besar peluang cipta pendapatan lebih.

Rahsia Lubuk Duit Guna Email Autoresponder - Getresponse

Anda frust kenapa jualan online anda hmmm ... hampeh! Kenapa?
Cuba perhatikan mereka yang berjaya jual ribu ribu online , adakah canggih sangat produk mereka sampai permintaan begitu hebat? Sebenarnya tak le hebat sangat tetapi mereka ni smart - hanya guna sistem pemasaran emel autoresponder yg bekerja untuk mempromosi produk mereka 24 jam 7 hari tanpa henti-henti mengutus emel demi emel follow-up ( secara automatik) yg akhirnya dapat menyakinkan penguna untuk buy their product.
Apa? Kat mana nak dapatkan servis ini .
Terima kasih kerana bertanya. Ok anda boleh dapat servis yg baik di( KLIK SINI ) Selepas ini anda menyesal kerana tidak mengguna servis ini lebih awal kerana sebelum ini 64% jualan anda hilang begitu saja. Kini anda akan gelak besar lihat duit mencurah-curah masuk dalam akaun. JADIKAN SISTEM INI LUBUK DUIT DI INTERNET!




Contoh salah satu fungsi emel-auto : dapatkan emel ( lihat gambar )





Selamat maju jaya.

You've Heard Of Clickbank Right? and...$48,506.66 In 4 Weeks From Scratch With No List...

NOTA : Pada sesiapa yg benar-benar hendak buat duit dgn clickbank , rasanya produk dibawah ini "The Clickbank Code" oleh Michael Jones memang berbaloi di beli. Video beliau menerangkan secara detail strategi berkesan bagaimana menjana komisen lumayan program affiliate di clickbank. Kalau beliau boleh buat kenapa kita tak boleh buat , just copy his step. Saya sudah dapatkannya anda bila lagi? Di bawah saya lampirkan siri emel promosi TCC( dlm BI ) which is self-explanatory.
If you've ever used Clickbank, listen up.

Things are about to change, permanently.

I can't give you too much detail at the moment,but I can tell you everything you thought you knew about Clickbank is wrong.

~~>> Click here

And there's proof.

You see my friend, over the past couple of months, a guy named Michael Jones has been doing some in-depth research into Clickbank.

I'm talking about real crazy professor style scientific experiments...

He went in there as a green newbie affiliate, started a few promotions, and kept careful notes on EVERYTHING he discovered.

~~>> GET IT NOW!!

And man, the stuff he found is going to blow your mind.

He won't reveal it yet, but I've had a sneak peak, and let me tell you, when he pulls back the curtain, get ready for some hard truths.

And I must warn you – this stuff is going to upset a lot of people. It's going to make others downright angry...

~~>>GET IT NOW!!

But the only thing I'm sure of is that when MJ reveals this stuff, it's going to change the Clickbank world FOREVER.

My dear internet friend, I can't reveal any more than that right now, but I'll be in touch soon.

~~>> ORDER HERE

Get ready for some changes...

The wait's over-

Get ready to find out exactly what happened with Michael Jones' groundbreaking
Clickbank experiment...

Toward the end of February this year he started experimenting with Clickbank.

~~>> Click here

He went in as a green as grass newbie, found some products to promote, and
made notes on what happened.

And he fully admits that the results blew him away...

This was MJ's first time ever as a Clickbank affiliate, and he made $48,506.66 in the
first 4 weeks.

And that's starting out with no list, no JV partners, nothing at all.

To be blunt {NAME}, Michael says that making money from Clickbank is actually really
easy, if you're smart.

~~>> Click here

Michael's actually got something very special lined up for you in a few days time, but
I can't reveal too much more right now...

For now though, I'll leave you with the same tips that MJ gave me:

You're making mistakes with your affiliate promotions right now...

And they're costing you money, TODAY.

That's not some kind of marketing hype, it's just a plain old fact.

~~>> Click here

MJ studied dozens of other affiliates and their promotions, and he found that
99.3% of them are doing everything wrong.

EVERYTHING.

From picking the wrong products to banking on dud keywords.

And the chances are you're one of those guys.

But don't worry, MJ's promised me that in a few days he's going to reveal his exact $48,506.66 in 4 weeks blueprint.

Look out for an email from me in the next few days...it could change your life...

~~>> Click here

48,506.66 In 4 Weeks From Scratch With No List...

Here it comes...

I'm about to drop a bombshell that's going to change the affiliate marketing world
forever.

You're about to learn how one guy entered Clickbank as a total newbie and earned $11,516.45 in his first week...

~~>> Click here

...and went on to make over $48k in my first month as a Clickbank affiliate.

And that's with no list, no JV partners, and starting new sites from scratch using free web templates.

Check it out here:

~~>> Click here

Michael's documented everything on video, so you can see how he chose the products, how he gets his traffic, everything.

You can literally copy what you see him do, and make easy commissions 24/7.

But the best part is that you can get started now, and it doesn't have to cost you a penny...

Here's that link again:

~~>> Click here

PS- Ths strategies Michael Jones reveals here are some of the most powerful I've
seen.

Grab them before your competitors do

~~>> Order Now


===============================================
Contoh Clickbank Evaluater Sheet



10 langkah memulakan perniagaan produk digital anda

  1. Melukis eh..silap menulis surat jualan maut (killer sales letter)
  2. Menyedia laman link muatturun produk
  3. Menulis surat susulan bersiri untuk follow-up pelanggan sampai dia boring dan terus beli
  4. Beli nama domain
  5. Sewa hosting
  6. Langgan servis autoresponder spt aweber ke atau yg ll
  7. Upload (muat naik) surat jualan maut anda dan laman muatturun produk ke domain hosting anda
  8. Upload (muat naik) surat susulan bersiri ke servis autoresponder anda
  9. Upload (muat naik) produk digital anda ke server hosting anda
  10. Langgan servis pemprosesan kad kredit

Pastikan ebook anda ...

  • mempunyai tajuk yang ada faktor WOW yg boleh menarik perhatian pembaca
  • mempunyai isi kandungan berkualiti / maklumat yg tip-top berkualiti.
  • ada kemudahan program viral (PDFViral).
  • menawarkan bonus nilai tinggi - spt hak jualan semula
  • ditawarkan dalam masa terhad (kalau tidak harga akan naik ke atau apa2 la)
  • di promosi melalui web eksklusif khas bagi tujuan menjual.
  • mempunyai grafik yang cukup ummmph... mengancam lawanya pada cover ebook anda supaya kelihatan pro

4 sebab membeli ebook yang ada hak jualan semula(resell rights)

Sebab pertama : Anda dapat hak menjualnya semula dan mendapat kentungan 100 peratus
walaupun ianya bukan hasil ciptaan anda

Sebab kedua : Dengan memilik hak jualan semula , anda boleh tawarkanya sebagai ebook bonus kepada pembeli anda juga boleh memberi link percuma ke eBay store anda atau ke laman web anda jika ada.

Sebab ketiga : Sesetengan hak jualan dibenarkan untuk di brandedkan dengan jenama anda sendiri dimana anda boleh meletakkan affiliate link anda bagi mendapat komisen jualan ebook tersebut.

Sebab ke empat : Anda boleh membina dan mengumpul senarai nama dan emel pelanggan. Anda biasa dengar ungkapan “the money is in the list” - ya memang ianya benar .

7 langkah untuk jadikan affiliate mesin duit anda

  • Langkah #1: Tumpu pada pasaran affiliate yg mendapat sambutan dan menguntungkan
  • Langkah #2: Bina Laman web (affiliate lead capture page) bagi tujuan mengumpul senarai nama pelanggan
  • Langkah #3: Lakukan promosi susulan seterusnya pada senarai pelanggan anda
  • Langkah #4: Sentiasa berterusan mempromosi web "Lead Capture Page" anda
  • Langkah #5: Dapatkan trafik secepatnya ke web "Lead Capture Page" anda
  • Langkah #6: Lakukan pemasaran produk sampingan ( back end marketing)
  • Langkah #7: Leverage empayar bisnes anda supaya berkembang maju

3 Cara Menghasilkan Ebook PDF

Ebook boleh di dapati di dalam pelbagai format. Format ebook yang paling popular ialah PDF (portable document format). Ia begitu meluas digunakan kerana ia boleh di aplikasikan dalam pelbagai platform operasi, sama ada windows, linux mahupun macintosh.
Sesiapa saja boleh buat ebook. Budak 10 tahun pun boleh buat punya. Kosnya amat very the cheap dan menjual ebook di Internet so so sangat menguntungkan maaa.

Guna 3 cara saja sudah cukup untuk buat ebook ke format PDF.

1. Guna doPDF
doPDF adalah merupaskan sebuah perisian kecil yang akan menukarkan apa sahaja dokumen anda kepada format PDF dengan menggunakan arahan “Print”. Ianya adalah merupakan sebuah perisian PERCUMA. Anda boleh mendownloadnya di www.dopdf.com
Kelebihannya :
  • Ianya Percuma
  • Sebuah software yang ringkas, mudah digunakan dan ringan (tidak memerlukan penggunaan sumber computer yang tinggi).
Kekurangan:
  • Tidak boleh membuat password pada fail PDF yang dihasilkan
  • Link-link di dalam pdf hanya berfungsi pada perkataan berformat URL.

2. Guna Open Office Writer
OpenOffice adalah merupakan sebuah perisian aplikasi pejabat (sama seperi Microsoft office). Ianya telah dibangunkan oleh pihak Sun Microsystems. Apa yang menarik, perisian ini diedarkan secara PERCUMA. Anda boleh mendownloadnya dari website mereka di www.openoffice.org
Kelebihan :
  • Ia free percuma
  • Boleh letak password.
Kekurangan:
  • Sebuah software yang agak berat (memerlukan penggunaan sumber computer yang agak tinggi).
  • Bagi anda yang sudah terbiasa menggunakan MS Word, anda akan merasakan perisian ini agak sukar digunakan, ianya seperti anda menggunakan MS word versi yang “lama”.
3. Guna eWriter Pro
eWriter Pro, sememangnya sebuah software yang direka khas untuk penulis-penulis ebook. Apa yang menarik tentang software ini, ia turut dilengkapi “Reminder”, yang mampu bertindak sebagai organizer untuk anda merancang penulisan ebook anda.
Antara mukanya seperti perisian MS Word, tetapi, ianya lebih ringkas dan cirri-ciri utama untuk menghasilkan sesebuah ebook seperti bold, paragraph, footer dan sebagainya boleh diakses dengan mudah sekali.
Kelebihan :
  • Sebuah software yang ringkas, dan mudah digunakan
  • Boleh membuat password pada fail PDF yang dihasilkan
  • Mempunyai ciri reminder yang dapat membantu penulis membuat perancangan
  • Sangat mesra pengguna, anda pasti dapat merasakan betapa mudah untuk menggunakannya walaupun pada pertama kali.
Kekurangan:
  • Kena bayar untuk gunakanya ( kalau nak free? he he just ask me..)

20 Soalan untuk di tanya sebelum membuat ebook

  1. Apa nama tajuk ebook yang hendak di terbitkan dan adakah mempunyai terjemahan?
  2. Adakah pengarangnya anda seorang atau ada rakan kongsi?
  3. Adakah ebook ini akan diterbitkan dalam versi cetakan?
  4. Berapa mukasurat ebook anda?
  5. Adakah ebook anda akan mengandungi grafik, gambar atau charta?
  6. Adakah ebook anda akan disertakan apendik dan indek?
  7. Adakah anda ingin mendapatkan sumbangan artikle pengarang lain untuk di muatkan ke dalam ebook anda?
  8. Apakah bentuk format ebook yg disediakan ; text, pdf, exe, html, dll.?
  9. Adakah tujuan ebook ini dijual sebagai produk atau sebagai tool pemasaran?
  10. Siapakah sasaran utama produk ebook anda?
  11. Apakah benefit utama kepada pembaca?
  12. Adakah anda menawarkan sebarang jaminan dan testimoni ?
  13. Adakah biography tentang diri anda dimasukkan dalam ebook anda?
  14. Apa maklumat peribadi yang hendak dikongsikan?
  15. Apakah warna dan desain grafik untuk membuat ebook cover anda?
  16. Adakah anda memberi preview percuma sebahagian bab ebook anda pada pelanggan?
  17. Adakah anda akan menerbitkan versi informasi ebook anda dalam bentuk video, audio, teleclass dsbnya.
  18. Apakah bentuk sistem bayaran yang anda terima untuk pelanggan membeli ebook anda ?
  19. Adakah anda membenarkan promotional ebook anda diedar secara percuma oleh pelangan anda?
  20. Adakah anda memberi hak rights menjual semula ebook anda?

Cipta ebook sendiri dan jual di Internet

Kaedah ini merupakan sumber paling senang menjana wang pantas di Internet.
Seperti model-model bisnes internet yg lain, sebelum membuat keputusan membuat ebook, perancangan dan kajian perlu di lakukan bagi memastikan yg topik niche yg hendak di terbitkan mendapat pasaran supaya ia tidak nampak sekadar menambah produk2 yg sedia ada. Sebaik-baiknya biarlah ebook anda unik supaya ia berbeza dari pesaing anda, dgn isi kandungan penuh bermaklumat dan memberi cara penyelesaian yg mudah.

Apa itu ebook? ia adalah buku versi elektronik ( elektronic book) yg boleh di muatturun melalui internet dan di baca di komputer.

Proses membuat ebook tidak sesusah mana. Banyak program software yg boleh anda gunakan untuk membuat ebook.

Kenapa ebook.?
Sebab memang naluri manusia sentiasa inginkan maklumat untuk belajar memperbaiki diri tak kira apa bidang sekalipun. Manusia sentiasa inginkan untuk hidup bahagia, sihat, mempunyai kewangan yg kukuh, ingin rumah besar, memiliki kereta idaman, pasangan bahagia, nak buat duit di internet supaya tak payah kerja teruk2, macamana nak buat roti canai, nak trade forex, nak jimat minyak kereta dan macam2 maklumat lagi yang orang ramai sanggup membayar untuk mendapatkan maklumat2 ini.

Faktor lain :
  • Mudah - menaip saja
  • Murah - guna program software - tukar ke format PDF( free ada dan bayar pun ada)
  • Cepat - proses penghantaran - muatturun serta merta dan pada bila-bila masa walaupun pukul 3 pagi.
  • Promosi pemasaran senang - emel, iklan, forum, viral - tell a friend, dll
  • Kemudahan sistem order / bayaran yg mudah - kad kredit, internet banking
  • Tiada simpanan stok dan perlu cetakan

Model-model Internet bisnes

Berikut adalah antara model-model bisnes di internet yang terbukti boleh buat duit:
  1. Pemasaran Affiliate
  2. Lelong barang diEbay
  3. Jual Produk Private Label dan Resale Rights
  4. Public Domain - cipta produk sendiri
  5. Buat telesemenars atau e-kelas berbayar
  6. Transform ilmu pengetahuan anda dalam bentuk video tutorial
  7. Tawar kepakaran ( freelance) - design graphic, menulis surat jualan (copywriting), editing, buat website, komputer program, menaip dll
  8. Blogging - letak iklan adsense, promosi produk affiliate, sewa ruang iklan dll
  9. Join Paid survey program yg boleh di percayai seperti Survey scour, Survey Income System, GetCashForSurveys, PaidSurveysAtHome dan ExpressPaidSurveys
Pilihan di tangan anda untuk memilih model apa yg serasi dengan kebolehan anda.
Sebaiknya pilih SATU MODEL dan berikan fokus yang sepenuhnya sampai anda betul-betul mahir. Selamat berjaya.

Gambaran jelas carta bisnes internet

Untuk anda sukses dalam bisnes di internet ikut model flowchart di bawah :

Guna 10 Langkah mudah untuk berjaya dalam pemasaran affiliate

  1. Cari Produk Yang Panas di pasaran - boleh buat seach di Amazon.com, Google Search dsbnya kaji apa produk / niche market yg menjadi pilihan terkini
  2. Pilih program affiliate (produk dan niche berkenaan) yg mendapat sambutan hangat di pasaran
  3. Daftar domain sendiri dan pilih nama yang ada kaitan dengan produk / niche yg di pilih seperti "ubatkuatlelaki.com" atau "turunberatbadan.com" atau apa-apa je lah
  4. Guna program emel automatik ( autoresponder) bagi tujuan membina senarai list pelanggan . Yang free ada berbayar pun ada spt Aweber.com, Getresponse.com Emailaces.com dll.
  5. Mulakan kempen emel auto anda - Karang mesej pertama ( tak pandai upah expert)
  6. Buat mesej bersiri untuk follow up
  7. Buat Website Landing page( Opt In) mengenai produk review di domain anda
  8. Tarik pelanggan ke web landing page produk review anda
  9. Cari alternative program affiliate yg lain untuk akaun autoresponder anda - more affiliate more masyukkk...
  10. Bina hubungan baik dgn list pelangan anda.
Kalau anda ikut semua langkah demi langkah ini dalam pemasaran affiliate anda. Pasti komisen besar masuk ke akaun anda berterusan walaupun anda sedang tidur. Ini kerana autoresponder anda telah membuat kerja-kerja promosi bagi phak anda.

2 langkah mudah untuk mulakan promosi bisnes internet

Ya guna 2 cara sahaja:
  1. Kena keluar modal - berbayar
  2. Tak payah keluar modal - percuma la
Kedua-dua teknik ni ok tapi masing-masing ada kelebihan sendiri. Hendakkan lebih berkesan guna kaedah berbayar (Pay Per Click-PPC) seperti mengiklankan bisnes anda di Google Adwords yg paling popular digunakan. Anda perasan tak bila buat carian topik yg anda hendak dapat maklumat guna google search , bila anda taip katakunci yg di kehendakki say kuasa forex nanti muncul la Iklan Berbayar seperti gambarajah di bawah ni ha. So begitulah sistem iklan berbayar google berfungsi.


Sekiranya anda hendak guna servis ini daftar akaun adwords di http://adwords.google.com.
Kalau anda terkial-kial bagaimana nak daftar dan how it works, banyak maklumat boleh didapati Online tetapi di Google pun ada .
Boleh rujuk pada 2 sumber ini:
Demos and Guides: https://adwords.google.com/select/library/index.html
Learning Center: http://www.google.com/adwords/learningcenter/

Lain-lain plaform untuk hangus kan duit anda bolehlah iklan di Cari.com.my, Lelong.com.my, Lowyat.net, Utusan Media, Emedia (NSTP, Berita Harian, Harian Metro dan lain-lain.

Kalau anda kedekut nak keluar duit atau memang pokai , guna cara free la tapi Ok pe .
  1. Guna Emel - jg la spam
  2. Masuk forum yg berkaitan dan bersembang2 sambil tu letakkan link promosi anda dgn tandatangan di bahagian signature, lihat contoh dibawah






3. Guna blog free seperti yg saya buat ini guna blogger.com
4. Post kat Web-Web iklan percuma
5. Guna kaedah viral marketing seperti video you tube
6. Join laman social banyak-banyak seperti Myspace, Friendster, Facebook, Tagged, Twitter, dll
7. Terpulang pada kreativiti anda

Untuk anda sukses :
  1. Belajar dan belajar
  2. Fokus dan fokus
  3. Bertindak bukan berdiam

5 Sebab Mengapa Sertai Program-Program Affiliate

1. Boleh Mula Tanpa modal
Sertai program-program affiliate yang offer pendaftaran percuma untuk jadi rakan affiliate atau agen. Yang suruh bayar , kirim salam tak payah join lainlah kalau program dia tu eksklusif betul. Ok boleh le labur kalau biasa-biasa je rentikan.

2. Tak perlu kemahiran dan pengalaman yang hebat , biasa2 ok
Tak perlu pandai Internet atau nak kena ada degree untuk buat duit sebagai affiliate. Tak ada pengalaman tak kisah. Tak perlu belajar buat website canggih2 , apa lagi nak guna kod2 programming yang memeningkan. Anda terus je mula perniagaan internet anda dalam masa beberapa minit lagi tanpa sebarang skill atau kemahiran. Hantar cuma guna email sahaja dah cukup untuk promosi.

3. Boleh lakukan bila-bila anda suka - full time or part time
Anda bebas bila-bila nak buat promosi, pagi- petang, senja- malam- subuh ikut suka hati anda. Janji masa tu anda free tak ada kerja lain. Luangkan beberapa minit saja untuk promosi lepas tu biar message email itu yg menggoda prospek pelanggan anda. Pandai anda ayat dia cair lah dia membelinya.
Contoh kalau tajuk emel anda berbunyi begini :

Berikan saya laptop & internet
dan letakkan saya di mana saja yang anda suka.
24 jam kemudian, saya boleh buktikan menghasilkan
RM10,000 sehari

Tak Percaya? KLIK SINI


Mengancam tak tajuk diatas, tak ke teruja bila ada mamat ni boleh buat duit lima angka dalam sehari.. biar betui.... Mesti nak tahu ni so pelanggan pun KLIK dan terus beli . Anda dah dapat komisen. Kalau satu jualan dapat upah RM 40 Lu kiralah sendiri kalau 100, 200 , 1000 jualan.

4. Tak ada risiko langsung
Kalau dah tak keluar modal sesen pun apa risikonya? Mana ada logik kalau orang kata risiko buat bisnes ni.

5. Tak kenal sesiapa tidak penting
Anda tidak kenal sesiapa pun tak kisah sebab bukan anda yang nak bercakap , semua komunikasi telah di terjemahkan dalam bentuk surat web jualan yang dah panjang lebar detailnya. Anda cuma umpan alamat link web itu saja melalui emel atau apa-apa bentuk promosi di internet. Anda bebas mempromosi program affiliate anda kepada sesiapa tak kira dari negara mana sekalipun. Paling penting anda tidak perlu keluar rumah untuk berjumpa atau menjual apa-apa lagi.
Sebenarnya, ada seribu satu macam sebab mengapa anda patut tumpu kepada program affiliate sahaja. Bagaimanapun, lima sebab utama di atas sudah cukup untuk meyakinkan sesiapa untuk menumpukan perhatian kepada program-program affiliate di Internet sahaja.

Internet Lubuk Duit - Affiliate



Ok kita mulakan dengan bab yg paling mudah buat duit di Internet - Affiliate
Mudah di sini maksudnya kita tak payah nak pening2 kepala nak fikir buat bisnes apa ke, nak keluar modal ke, nak beli domain ke, sewa hosting ke, nak buat website dan apa-apa jelah.
Anda hanya perlu menjadi rakan kongsi si pengusaha internet dengan menyertai program affiliate mereka.
Apa menatang affiliate tu? Ia lebih kurang rakan kongsi niaga atau sebagai orang tengah menghubungkan pembeli dan penjual. Kita hanya tolong rekomen jual produk pemilik ke pengguna dan dapat upah komisen kalau laku. Itu je. Tapi di sini kita rekomen guna internet . Ha itu je bezanya. Pendek kata semuanya internet lah. Ini di katakan pemasaran affiliate.
Terdapat ramai usahawan2 internet yang bermurah hati nak offer komisen duit kopi kepada anda dengan syarat tolong promosi jualkan produk mereka la. Jika ada jualan melalui rekomen anda , dapatlah anda komisen.
Yang seronoknya kita tak perlu keluar duit se sen pun. Semuanya tokey yg buat
segalanya dari pembangunan website , penyediaaan produk, menanggung kos menyewa hosting untuk menyimpan fail-fail websitenya, penghantaran produk ,khidmat pelanggan dan sebagainya. Anda cuma guna jarije. Tapi yg tak bestnya , kita untung kecik je... tokei juga yg kaya, mana tidak nya kalau dah ramai jadi rakan affiliate dia banyak la income dia. Itu la hebatnya jadi tokei bisnes di Internet, kita boleh rekrut banyak kuli. Buat permulaan kita jadi kuli le dulu, newbie le katakan nanti dah expert kita la plak jadi boss.. dak gitu.

Sekarang anda dah nampak idea macamana nak buat duit dengan jadi rakan affiliate.

Apa anda perlu lakukan sekarang , join program2 affiliate yang banyak di pasaran : nak tempatan pun ada global pun ada.

Pergi ke web berkenaan( katakan local punya biz spt http://onlyinmalaysiamah.com), buat pendaftaran dan isikan apa-apa maklumat yg patut kemudian pilih username ID( katakan ace62) dimana nanti pautan link URL replika laman web percuma dgn username ID akan di beri spt -->http://onlyinmalaysiamah.com/?ref=ace62

Selalunya alamat link affiliate ni panjang bebeno nampak tak pro , so kalau nak pendekkan link ini dan juga nak cover apa program affilate kita, anda boleh pergi ke web tinyurl.com dan ikut arahan pada web tersebut dan transformasikan alamat link affiliate yg tak pro itu seperti

http://tinyurl.com/yrw2pr

So the next step, langkah seterusnya ialah promosi, promosi, promosi dan promosi link url itu.

Apa... nak promosi di mana? Kita berehat dulu . Penatlah ... sambung esok je lah . ngantuk ni. OK


Apa nak mula dulu ni ?


Sebelum nak start buat duit di Internet, mestilah nak kena :
  1. ada komputer - takde? pi la ni beli satu. dah beli mai balik.
  2. ada kemudahan internet - kalau tak de bende ni apa ke jadahnya nak berbisnes online.
  3. ada le sedikit modal - mana ada semuanya free
  4. cari idea apa nak bisnes - yg kamu rasa boleh jual punya (niche tersendiri)
  5. tahu menaip guna keyboard dan klik mouse - praktis selalu nanti lama2 pandai le tu..
  6. itu je.. insyaallah boleh buat duit di internet.
Jadi apa tunggu lagi. Jom start buat duit.
Tak dapat lagi idea bisnes? Cuba fikir... ada banyak... masih juga buntu?
Susah-susah sangat nah saya---> SUAP kan Ha Pilih Je.

dah dapat idea . Ok! Apa lagi GO Bro & Sis.
Ok kita berhenti di sini. Kat luar tu dah nak hujan , kilat berdentum dentam ..
kita sambung kemudian ya.

Internet - Media untuk buat duit









Ingin buat duit?

Mesti la mahu...siapa tak nak buat duit weh... lebih lebih lagi kalau guna kaedahnya yg cukup simple dan tak payah keluar banyak modal.

Kalau gitu guna media internet!
Kenapa? Why ?
  1. Kaedah cukup simple
  2. Tak perlu modal besar
  3. Pengiklanan senang bangat - free ada nak berbayar ada
  4. Pasaran tak terhad sehingga ke Congo pun boleh jual - Yeoo..Income lebat weh.
  5. Boleh join banyak program buat duit - cth Program iklan adsense, Jadi rakan affiliate - (Clickbank, Paydotcom, ClickJunction dll...), MLM, Main Forex, Jual ebook, Lelong barang di eBay, Buat Coaching Online, dan macam-macam lagilah . Saya pakai kaedah ini... It's OK boleh buat duit ...
  6. Platform nak promosi bersepah-sepah - Join je Myspace, Squidoo, Bebo, Tagged, Hubpages, Youtube, Twitter, dan banyak lagi ..
  7. Yang best promosi boleh buat secara automatik - guna surat emel autoresponder je
  8. Kemudahan bayaran online - senang nak jual beli, guna kad kredit boleh, internet banking pun boleh
  9. Tak expert hal-hal buat duit di internet ni? Itu No hal - banyak sifu-sifu internet berlumba-lumba nak ajar kamu STEP BY STEP tapi kena bayor le kat dema. Kadang-kadang dia orang ni gah je lebih tapi yg sebenornya nak kan duit kamu je. so berhati-hati dengan gelembong mereka ni .... kalau nak free pun banyak tapi pandai-pandai le menyelongkarnya.
  10. Yang akhir sekali Don't Gibbub , Never Loose Fokus, Learn form mistakes, be disipline and promo, promo , promo your product.
Di atas adalah ringkasan menerangkan Internet adalah salah satu cabang media untuk buat duit bagi yang pandai mengexplore nya.
Bunyinya macam senang ya nak buat duit di Internet tapi hakikatnya banyak yang kecundang termasuk le kita hehe.. tapi yang hebatnya ada yang betul-betul SUKSES dan bagi mereka tentu la cakap If I can make money online than U can too .. so what say U? tepuk dada tanya selera..
Mereka-mereka yang sudah sukses di internet ni kini dah boleh Gelak Besar kerana duit mengalir masuk ke akaun bank semasa tidur , duduk relax2 di rumah, main-main di padang, sedang beremosional nonton akedemi fantasia, bercuti di Hawaii atau sedang mengerjakan Umrah... bak kata apa sajalah yang dia orang buat, duit masyuuk.. je ( jealous aku) , ini kerana sistem bisnes di internet mereka tak henti-henti bekerja secara auto untuk mereka 24 jam 7 hari berterusan...selagi ada permintaan. Mana nak cari model bisnes yang setanding bisnes menerusi Internet ni weh...
Bila anda dan saya nak Gelak Besar macam mereka? Ayuh wake up!! Jom kita buat duit di internet sekarang juga. So apa nak mula ye?
For more details , maklumat lanjut .... kita berborak nanti... perut dah lapor.

Buat Duit Dengan Forex